Roger Waters bo izdal nov album

Frontman nekdanje skupine Pink Floyd Roger Waters bo junija po 25 letih izdal nov samostojni album Is This The Life We Really Want?. Nanj je uvrstil 12 pesmi, ki so po oceni založbe Columbia Records “neposreden komentar o sodobnem svetu in negotovih časih” ter “pristen naslednik” albumov Pink Floyd Animals in The Wall. Izšel bo 12. junija.

Roger Waters Foto: Wikipedia/Alterna2
Roger Waters Foto: Wikipedia/Alterna2

NEW YORK > Še pred uradnim izidom se namerava v Veliki Britaniji rojeni Roger Waters, ki že dlje časa živi v ZDA, podati na severnoameriško turnejo, naslovljeno Us + Them. Začel jo bo konec maja, prihodnje leto pa jo bo nadaljeval v Aziji in Evropi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glasbenik, čigar lirika je bila v središču legendarnih albumov Pink Floydov, kot sta The Wall in Dark Side of the Moon, ne skriva svojih političnih stališč. Kot oster kritik ameriškega predsednika Donalda Trumpa je lani navdušil občinstvo v Mexico Cityju z novo interpretacijo skladbe Pink Floydov Pigs (Three Different Ones) iz leta 1977, v kateri je Trumpa prikazal v različnih podobah, med drugim s pištolo pred Belo hišo in z dvignjeno roko v nacistični pozdrav.

Kasneje je njegov vzpon primerjal z vzponom Adolfa Hitlerja, na dan njegove inavguracije pa je na facebooku zapisal, da se “odpor začne danes”. Triinsedemdesetletni Waters je izrazil tudi pripravljenost, da bi ponovil izvedbo epskega albuma The Wall na ameriško-mehiški meji, kjer je Trump napovedal gradnjo zidu.

Is This The Life We Really Want? bo Watersov četrti samostojni album po letu 1984, ko je izdal prvega The Pros and Cons of Hitch Hiking, temu pa sta sledila še Radio K.A.O.S. (1987) in Amused to Death (1992). Producent je bil Nigel Godrich, ki je sodeloval z imeni, kot so Radiohead, Beck in U2.

STA


Najbolj brano