Rock združuje generacije

Danes bo v Batujah odjeknila že tradicionalna celovečerna rock zabava v Batujah, ki jo domačini prirejajo že dvanajstič. Festival Rock Batuje bo poleg lokalnih in domačih skupin tokrat ponovno postregel tudi s tujimi rockerji. Švedi Bullet bodo drevi na oder stopili kot zadnji, pred njimi pa bodo med drugim zaigrali še Šank Rock in Pero Lovšin.

Švedska zasedba Bullet bo drevi zatresla Batuje.
Švedska zasedba Bullet bo drevi zatresla Batuje.  

BATUJE > Športni park v Batujah bo drevi že tradicionalno gostil ljubitelje rocka od blizu in daleč. Tradicionalni festival Rock Batuje bo tudi tokrat združil privržence trših kitarskih ritmov vseh generacij, ki bodo lahko prisluhnili skupinam iz domačih logov ter tujcem Bullet.

Prireditev se bo začela ob 20. uri, ko bo kot prva nastopila ljubljanska skupina Pyroxene, ki prisega na mešanico rock in metal glasbe, sledili pa bodo “lokalci” Madbringer, tribute skupina prvega slovenskega heavy metal banda Pomaranča.

Peter Lovšin bo s skupino zaigral okoli 22. ure, Šank Rock pa uro za tem. Švedski rockerji Bullet bodo Batuje zatresli okoli prve ure zjutraj, program pa bo kot vsako leto povezoval DJ Riki.

“Prizorišče lahko sprejme približno 6000 obiskovalcev. V predprodaji nam je uspelo prodati že več kot tisoč vstopnic, izkušnje pa kažejo, da jih največ prodamo prav na dan festivala. Nadejamo se, tudi zaradi obetavnih vremenskih napovedi, da bo to še en nepozaben celovečerni rock dogodek s tisočglavo druščino vseh starosti,” pravi Jan Zelinšček, eden od organizatorjev. AC


Najbolj brano