Rock, narejen v Italiji

Drevi in jutri, obakrat ob 21. uri, bo v tržaški športni dvorani PalaRubini s svojim bendom vendarle nastopil kantavtor Ligabue, ki bi tam moral koncertirati že spomladi, a mu je načrte prekrižala bolezen. V Trst se po treh letih vrača s turnejo Made in Italy, na kateri predstavlja svoj enajsti studijski album.

Ligabue bo predstavil svoj najnovejši album Made in Italy.
Ligabue bo predstavil svoj najnovejši album Made in Italy.  

TRST > Leta 1960 v Correggiu v pokrajini Emilija-Romagna rojeni Luciano Ligabue, kantavtor, filmski ustvarjalec, levičarski aktivist in eden najbolj priljubljenih italijanskih rokerjev, se v Trst vrača po treh letih, kolikor je minilo od koncerta na stadionu Nereo Rocco.

S turnejo, na kateri ga spremljajo kitarista Max Cottafavi in Federico Poggipollini, klaviaturist Luciano Luisi, basist Davide Pezzin in bobnar Michael Urbano, Ligabue predstavlja svoj enajsti studijski in prvi konceptualni album v karieri, naslovljen Made in Italy. Je “frustrirana ljubezenska izpoved do te dežele, uokvirjena v zgodbo nekega lika”. V središču je Riko, ki se poslušalcu predstavi v težkem življenjskem obdobju, ko mu ne gre najbolje, a skozi ploščo se mu sčasoma uspe spet postaviti na noge. Že v prvih minutah koncerta se zvrstijo pesmi, ki so tudi prve na novem albumu: La vita facile, Mi chiamano tutti Riko in È venerdì, non mi rompete i coglioni.

Poleg novitet na koncertu zadonijo še starejše klasike Certe notti, Balliamo sul mondo, Urlando contro il cielo, Questa è la mia vita, Tra palco e realtà in druge, tudi A che ora è la fine del mondo?, priredbo uspešnice ameriške skupine R.E.M. It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine).

V Trst bo Ligabue s svojo posadko pripotoval iz Padove, v petek in soboto pa bo turnejo nadaljeval v Bologni. Drevišnji koncert je že razprodan, za jutrišnjega pa so vstopnice še na voljo. Za stojišče v parterju je treba odšteti 49 evrov, sedišča na tribunah pa so naprodaj od 36 do 81 evrov. AG


Najbolj brano