Recept za uspeh: kanček duše

Iz Sarajeva se je kraška ekipa plesalcev vrnila zmagoslavno. V vseh kategorijah, kjer so nastopali, so dosegli visoka mesta. “Zelo sem ponosna na svoje plesalce,” je po zaključku tekmovanja Interdance Fest v Sarajevu povedala plesna učiteljica Mateja Terčon.

Zadovoljni in uspešni  plesalke in plesalci Plesnega društva 
Be Funky. Foto: Be Funky
Zadovoljni in uspešni plesalke in plesalci Plesnega društva Be Funky. Foto: Be Funky

SARAJEVO > Tekmovanja Interdance Fest minuli vikend so se udeležili že drugo leto, a v precej večjem številu kot lansko leto, pove Mateja Terčon, mentorica in duša Plesnega društva Be Funky.

70 plesalcev iz plesnih skupin iz Komna, Sežane in Kostanjevice je tekmovalo v dvanajstih kategorijah od velikih formacij do solističnih nastopov - plesalci s Krasa so se pomerili v kategorijah “street dancea”.

1. mesto: mala skupina iz Kostanjevice (odprta kategorija), velika formacija iz Komna (odprta kategorija), Maruša Okretič in Evelina Marušič (duo pionirji), hip hop mame iz Komna; 2. mesto: velika formacija iz Sežane (pionirji), mala skupina iz Kostanjevice (mlajši pionirji); 4. mesto Maruša Okretič (solo pionirji) ter Lena Jež in Mateja Terčon (duo člani); 6. mesto Lea Marušič (solo mladinci); 7. mesto mala skupina iz Komna (člani), Lea Marušič in Ines Frančeškin (duo mladinci), Teja Umek in Urša Švagelj (duo).

Osvojili so štiri prva mesta, dve drugi mesti, dvakrat četrto mesto, enkrat šesto in trikrat sedmo mesto. “To je velik uspeh, saj se tekmovanje zelo širi. Letos je na njem nastopilo 3600 tekmovalcev iz 84 plesnih šol,” je povedala plesna učiteljica. Tekmovanje je ocenjevalo kar 20 sodnikov.

Kje se skriva recept za tak uspeh? “Pri koreografijah vedno upoštevam želje in znanje plesalcev. Z nekaterimi skupinami sodelujem že vrsto let in jih dobro poznam. Poleg tega pa v vsako koreografijo dam svojo dušo,” odgovarja plesna učiteljica.

V Sarajevo so s Krasa potovali trije avtobusi, poleg plesalcev še skorajda enkrat toliko navijačev. Plesno društvo Be Funky se lahko pohvali z zelo raznoliko sestavo, najmlajši plesalec, ki je z njimi odpotoval v Sarajevo, je star šest let, najstarejša hip hop mama pa 48 let. Kaj pa plesalce in plesalke Plesnega društva Be Funky čaka v prihodnosti? “Ples še naprej. Ostalo pride sproti,” se nasmehne Mateja.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano