Razstava Žarka Vrezca v Galeriji Meduza

V Galeriji Meduza bodo drevi odprli razstavo Žarka Vrezca z naslovom Dnevniški zarisi. Razstava sodi v niz malih osebnih razstav v koprski galeriji.

Žarko Vrezec
Žarko Vrezec 

KOPER > Gre za prvo predstavitev izbora del manjšega formata, ki zadnja leta nastajajo dnevno v slikarjevem ateljeju. Dnevniški zarisi predstavljajo še eno, javnosti doslej neznano, avtorjevo ustvarjalno pot.

Dnevniški zarisi prevzemajo funkcijo avtentičnega zapisovalca avtorjevih trenutnih razpoloženjskih in čustvenih stanj. Pri večini avtorjev gre pri tako imenovanih likovnih dnevnikih praviloma za bežne skice oziroma krokije, ki služijo kot zametki kasnejših odslikav, pri Vrezcu pa gre za prave, dokončne slike, le da so te manjšega formata, so zapisali v Obalnih galerijah Piran.

V tehniki akrila na papirju z dodatkom barvnega svinčnika in kolažiranjem plasti pred tem nastalih podob so Vrezčevi listi iz dnevnika tako nadaljevanje in bogatenje raziskovanja malih kompozicijskih enot v skladu z dosedanjim, izrazito kontinuiranim delom ter poudarjenim osebnim likovnim nagovorom. Na ta način slikarju uspe uresničiti ideje, ki bi sicer najverjetneje ostale nerealizirane. Razstava bo na ogled do oktobra.

Vrezec se je v Obalnih galerijah predstavil že leta 2005 s pregledno razstavo del na papirju, nastalih v obdobju od leta 1995 do leta 2005, ki predstavljajo avtorjevo vrhunsko zrelo obdobje in potrjujejo njegovo premočrtno razvojno pot v izrazito intimni slikarski poetiki. Po tej razstavi se je Vrezec v piranski galeriji Herman Pečarič predstavil z razstavo naravoslovnih ilustracij. Te so bile za večino občinstva neznane in zato veliko presenečenje o avtorju, ki ustvarja abstraktna likovna dela.

STA


Najbolj brano