Razstava Metaldays v Kinu Šiška

Fotografska razstava z motivi festivala Metaldays bo v Kinu Šiška na ogled do konca januarja. Povezali so jo s koncertom Noctiferie, najvidnejše slovenske metal zasedbe, ki bo novo ploščo predstavila 22. januarja. Slikoviti motivi pa vabijo na letošnji festival, ki bo na Sotočju od 19. do 25. julija.

Veseljaško dogajanja fotografom ponuja dovolj atraktivnih motivov Foto: Miha Koron
Veseljaško dogajanja fotografom ponuja dovolj atraktivnih motivov Foto: Miha Koron

LJUBLJANA, TOLMIN > Razstava Metaldays je lani v času festivala še tesneje povezala lokalno okolje z organizatorji festivala. Z atraktivnimi fotografijami so se predstavili Miha Koron, Miro Majcen, Stipe Surać, Maja Pucelj, Simon Pelko in Rafael Marn. Domačini so jo navdušeno sprejeli, metalci so se poistovetili z njo v Tolminskem muzeju in se občudovali na velikih panojih po tolminskih ulicah.

“Razstavo smo postavili na hodnikih Kina Šiška, kjer jo bo lahko videlo mnogo ljudi, ki prihajajo na koncerte. Glede na to, da festival Metaldays in Sotočje že vrsto let privabljata na deset tisoče obiskovalcev z vsega sveta in tudi iz Slovenije, je pričakovati, da bo navdušila tudi Ljubljančane, “ se nadeja Karla Kofol iz Tolminskega muzeja, ki je razstavo pripravil skupaj s Foto klubom Nova Gorica in organizatorji Metaldays.

Rezultate natečaja, ki je potekal v organizaciji Tolminskega muzeja, Foto kluba Nova Gorica in festivala Metaldays, bodo objavili marca, najboljše fotografije bodo na ogled v času letošnjega festivala v Tolminskem muzeju in ponovno tudi na ulicah.

Konec minulega leta so zaključili tudi z izborom fotografij, ki so nastale v okviru foto natečaja na lanskem festivalu. Udeležilo se ga je 59 fotografov iz 14-tih držav. “Med pošiljatelji prednjačijo Slovenci. Od skupno 350 prejetih fotografij jih je bilo največ oziroma 167 uvrščenih v prvo razpisano temo, ki je bila namenjena fotografijam o pestrem dogajanju na festivalskem območju. Motivov o dogajanju na in neposredno pod odrom je bilo 130, najmanj 53 pa je fotografij, ki so jih avtorji uvrstili v drugo razpisano temo in prikazujejo metalski utrip izven festivalskega območja,” pojasnjuje Kofolova. NB


Najbolj brano