Razpis za festival MMS odprt do 28. aprila

Avditorij Portorož je na svoji spletni strani objavil javni razpis za sodelovanje na 35. festivalu Melodije morja in sonca. Avtorji lahko na razpis, ki je odprt do 28. aprila, prijavijo največ dve avtorski deli - skladba, besedilo in aranžma. Festival Melodije morja in sonca bo potekal 4. julija v Amfiteatru Avditorija Portorož.

Lani je na festivalu Morja in sonca zmagal Rudi Bučar s 
Frčafelami.
Lani je na festivalu Morja in sonca zmagal Rudi Bučar s Frčafelami.  

PORTOROŽ > Prispele prijave bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo imenuje Avditorij Portorož in RTV Slovenija ob soglasju organizacijskega odbora festivala.

Na festivalu bo predstavljenih 14 skladb, od tega sedem ali več izbranih iz razpisa, in sedem skladb vabljenih avtorjev ali izvajalcev, ki jih izbere organizacijski odbor festivala.

Podelili bodo veliko nagrado festivala Melodije morja in sonca 2014 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, priredbo in interpretacijo vokalnega solista ter nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Festival pripravlja Avditorij Portorož v sodelovanju z Občino Piran in RTV Slovenija. Neposredno ga bodo predvajali na Radiu in Televiziji Slovenija.

STA


Najbolj brano