Radiohead objavili nesojeno pesem za film Spectre

Britanska rock skupina Radiohead je objavila skladbo, ki bi lahko bila naslovna pesem novega filma o Jamesu Bondu Spectre. Skupina je razkrila, da jih je producent lani zaprosil, da napišejo skladbo za film, a jim to ni uspelo. Tako se je namesto njihove pesmi s pomenljivim naslovom Spectre v filmu znašla skladba Sama Smitha Writing On The Wall.

Pesem sicer ni postala naslovna pesem filma o Bondu, 
vendar je članom zasedbe, kot je pevec Thom Yorke zapisal 
na twitterju, še posebej blizu. Foto: Maja Pertič Gombač
Pesem sicer ni postala naslovna pesem filma o Bondu, vendar je članom zasedbe, kot je pevec Thom Yorke zapisal na twitterju, še posebej blizu. Foto: Maja Pertič Gombač

LONDON > Pesem sicer ni postala naslovna pesem filma o Bondu, vendar je članom zasedbe, kot je pevec Thom Yorke zapisal na twitterju, še posebej blizu.

Smithova skladba Writing On The Wall, ki v začetku ni naletela na najboljše kritike, se je zapisala v glasbeno zgodovino kot prva Bondova naslovna pesem, ki se je povzpela na prvo mesto britanske glasbene lestvice. Smith je obenem tudi prvi Britanec, ki je po Tomu Jonesu leta 1964 (Thunderball) samostojno odpel naslovno pesem za film o Jamesu Bondu, piše britanski BBC.

Radiohead so na sceno prišli v zgodnjih 90. letih minulega stoletja. Na začetku je bil njihov zvok bolj kitarski, kmalu pa so se preusmerili v elektroniko z albumi kot sta OK Computer (1997) in Kid A. (2000). Doslej so izdali osem albumov, nazadnje leta 2011 The King of Limbs.

STA


Najbolj brano