Rade, Ines in Tomaž

Valentinovo so letos v Avditoriju Portorož podaljšali do nedelje - zaljubljenim bo na koncertu prepeval Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija Foto: Andraž Gombač
Rade Šerbedžija Foto: Andraž Gombač

PORTOROŽ > Ne, v nedeljo ob 18. uri na oder ne bo prikorakal samo on, Rade Šerbedžija, legendarni igralec, ikona nekdanje Jugoslavije, danes pa gonilna sila gledališkega festivala na Brionih in bradat slovanski obraz v hollywoodskih filmih. 70-letnega igralca in šansonjerja bodo na koncertu spremljali še muzikanti iz spremljevalnega benda Zapadni kolodvor, pa tudi dolga vrsta pisanih likov iz njegovih pesmi, v prvi vrsti kajpada neumrljiva punca iz uspešnice Ne daj se, Ines.

Pesem, prepolno opojne melanholije in sladko-grenke nostalgije, je že davno tega napisal veliki Arsen Dedić, s katerim je Šerbedžija predlani nastopil na koncertu v zagrebški dvorani Vatroslav Lisinski, njun nastop pa je zgledno zabeležen tudi na dveh CD-jih in DVD-ju.

Arsen je šel le tri mesece pozneje prepevat nekam onkraj, po odrih na naši strani življenja pa občinstvo v smeh in jok še zmeraj spravlja Rade Šerbedžija, šarmantni mojster emocij. Na njegovih nastopih se gibko prepletajo etno, starogradske in ciganske pesmi, šansoni, poezija ...

V nedeljo bo na portoroškem odru stare uspešnice prepletal z novejšimi pesmimi, pred tremi leti zbranimi na albumu Vrijeme je, draga, vrijeme je.

Potem ko so se že dogovorili za koncert, so v Avditoriju odkrili zanimivo igro usode - Šerbedžija bo pri njih nastopil na rojstni dan lani umrlega prijatelja, režiserja Tomaža Pandurja. Še več, nastopil bo v ustanovi, ki jo vodi Pandurjeva dolgoletna prijateljica in sodelavka Dragica Petrovič. Pričakujemo lahko torej pravo družinsko vzdušje.

Za vstopnico je treba odšteti 20 evrov, študenti in upokojenci imajo dva evra popusta. A je treba pohiteti: koncert je že skoraj razprodan. ANDRAŽ GOMBAČ


Najbolj brano