Prvo mesto za Istrsko Madono

Na prvem fotografskem natečaju Istrska Madona v teatru podvodnega sveta, ki ga je organiziral Inštitut za potapljanje in podvodne aktivnosti iz Pirana, je zmagala fotografija Tihomirja Makovca.

Na prvem fotografskem natečaju  Istrska Madona v teatru 
podvodnega sveta je zmagala fotografija Tihomirja Makovca.
Na prvem fotografskem natečaju Istrska Madona v teatru podvodnega sveta je zmagala fotografija Tihomirja Makovca. 

PIRAN > Fotografskega natečaja so se lahko udeležili vsi polnoletni rezidenti Evropske unije, ki imajo veljavno licenco rekreativnega potapljača. Strokovno komisijo so sestavljali Dejan Mehmedovič, Arne Hodalič in Jeronima Kastelic. Prvo mesto je zasedel Tihomir Makovec s svojima fotografijama Istrski Madoni 01 in 02, drugo mesto je pripadalo Damirju Šanteku, tretje pa Rudiju Hočevarju.

Zmagovalec natečaja, potapljač, inštruktor in vodja Potapljaške baze na Morski biološki postaji Nacionalnega inštituta za biologijo Tihomir Makovec je povedal, da je bilo fotografiranje zahtevno. Potekalo je tri konce tedna, ko je potrebno organizirati potope do podvodnega kipa Madone. Tega so namreč 15. novembra lani ob rtu Madona v Piranu potopili približno 150 metrov od obale na globini osmih metrov. Snemanje so omejevali slabša vidljivost, močnejši tokovi in zahtevno urejanje scenografije, predvsem ustrezno sidranje protagonistke Urške Martinčič ob zanesljivi asistenci izkušenega (so)potapljača Matjaža Spudiča, je povedal Makovec.

Spletno uredništvo


Najbolj brano