Prvih sto let Slavka Ivančića (foto)

“Nono, pridi,” je zaklicala vnukinja Marina in na oder je pritekel slavljenec večera Slavko Ivančić, ki je svojih prvih sto let (40 na glasbenem odru in 60 na odru življenja) v četrtek zvečer praznoval s svojimi glasbenimi prijatelji in občinstvom v polnem portoroškem Avditoriju.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ >Dvakrat je “potegnil črto”, vmes pa so minile skoraj tri ure dobre glasbe, s katero nas, kot je dejala njegova “pomočnica” na odru, novinarka Radia Koper Nataša Benčič, “Slavko po srčku boža že polnih 40 let.” “A kaj bi ti govoril, sem takšen, ker sem živ,” ji je Ivančić odgovoril z uspešnico legendarnih Faraonov.

Da je njegov glas izjemen in poseben, se je strinjala tudi publika, ki je toplo nagradila vsako zapeto pesem. Sploh pa balado Ko mene več ne bo, ki je tudi Ivančiću ena najljubših. Največje uspešnice - Portorož 1905, Tina, Kar je res je res, Trava in še katero je Slavko Ivančić prihranil za konec koncerta, vmes pa so se mu na odru pridružili tudi Tinkara Kovač, Alenka Godec, Klapa Solinar, ženska vokalna skupina Žižole ter Lia Luša s pevkami otroškega pevskega zbora OŠ Koper. Prav ta 11-letna deklica je Slavkovo “veliko odkritje”, ki mu na stežaj odpira vrata tudi na druga področja glasbenega ustvarjanja. “Kmalu začnemo že s pripravami na projekt 70+50,” je ob koncu koncerta dejal Ivančić in s tem napovedal, da tudi po stotih letih njegova glasbena pot še nikakor ni končana.

PV


Najbolj brano