Prihodnje leto novi roman Dana Browna

Za prihodnje leto je napovedan izid novega romana avtorja uspešnice Da Vincijeva šifra Dana Browna. V delu z naslovom Origin se bo profesor Robert Langdon, izvedenec za simboliko s Harvarda, ki je v seriji priljubljenih romanov razrešil že številne skrivnosti, podal na svojo peto nalogo. Roman bo po napovedih založnika izšel 26. septembra 2017.

Za prihodnje leto je napovedan izid novega romana avtorja 
uspešnice Da Vincijeva šifra Dana Browna.  Foto: Vir: Wikipedia
Za prihodnje leto je napovedan izid novega romana avtorja uspešnice Da Vincijeva šifra Dana Browna.  Foto: Vir: Wikipedia

LONDON > Origin bo po pisanju spletnega portala The Guardian sledil Brownovim romanom Da Vincijeva šifra, Angeli in demoni, Izgubljeni simbol in Inferno, v katerih je nastopal Langdon. Po napovedih založnika bo napisan v avtorjevem prepoznavnem slogu, v katerem Brown prepleta šifre, znanost, religijo, zgodovino, umetnost in arhitekturo.

"V romanu Origin se bo izvedenec za simboliko s Harvarda znašel na nevarnem presečišču večnih vprašanj človeštva in pretresljivega odkritja," pisanje založb Doubleday iz ZDA in Transworld v Veliki Britaniji povzema spletni portal.

Brownovi romani so bili po navedbah založnikov po vsem svetu natisnjeni v več kot 200 milijonih izvodov. Samo v Veliki Britaniji je bilo prodanih 16 milijonov izvodov, od tega 4,5 milijona izvodov Da Vincijeve šifre in 1,6 milijona izvodov romana Inferno iz leta 2013. Filmska priredba Inferna, v kateri je vlogo Langdona ponovno prevzel Tom Hanks, bo prišla v kinematografe oktobra.

STA


Najbolj brano