Praznične viže v znamenju dobrodelnosti

Na dan samostojnosti in enotnosti bosta v slovenski Istri odmevala kar dva božično-novoletna koncerta. V Marezigah bo nastopil domači pihalni orkester, v koprski dvorani Arena Bonifika pa Pihalni orkester Koper, ki na tradicionalnem koncertu zbira prispevke za zdravljenje koprske pediatrinje Suzane Sekuloske.

Prizor z lanskega koncerta koprskega pihalnega orkestra v dvorani Bonifika. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Prizor z lanskega koncerta koprskega pihalnega orkestra v dvorani Bonifika. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MAREZIGE, KOPER > V dvorani kulturnega doma Marezigah Kulturno društvo Pihalni orkester Marezige danes ob 18. uri pripravlja tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige. Prvi del koncerta bo vodil dolgoletni dirigent Boris Babič, ki bo po na drugem delu koncerta dirigentsko palico in s tem tudi umetniško vodenje orkestra predal novemu dirigentu Alešu Groseku. Večer bo vodila Lara Pirc, zbrane prostovoljne prispevke pa bodo namenili obnovi godbenega doma v Marezigah, kjer je zaradi starih oken vse bolj prepišno, v deževnih dneh pa nemalokrat tudi mokro.

Pihalni orkester Koper, ki ga vodi Nejc Sukljan, pa bo na isti večer ob 19. uri v Areni Bonifika svoj program popestril z več gosti. Na koncertu, ki ga bosta posnela tako koprski radio kakor TV Koper-Capodistria - posnetek bodo vključili v televizijsko novoletno oddajo -, se bodo orkestru na odru pridružili Mažorete Koper, En big band, Žiga Rustja in Štefica Stipančević.

Vstopnine tudi letos ne bo, bodo pa na koncertu zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo namenili tudi za zdravljenje koprske pediatrinje Suzane Sekuloske, ki je zbolela za hudo boleznijo, njena edina rešilna bilka pa je drago zdravljenje na Kitajskem.

MPG


Najbolj brano