Pr'Hostar najbolj gledan slovenski film

Slovenska satirična komedija Pr'Hostar, ki si jo je doslej v kinih ogledalo 209.859 ljudi, je postala najbolj gledan slovenski film v samostojni Sloveniji. Prehitela je mladinsko komedijo Gremo mi po svoje z 208.646 gledalci in Petelinji zajtrk, ki s 183.093 gledalci zaseda tretje mesto na lestvici najbolj gledanih slovenskih filmov od leta 1991.

Pr
Pr'Hostar je najbolj gledan slovenski film v samostojni Sloveniji. 

LJUBLJANA > Pod senzacijo Pr'Hostar, kot so film označili kmalu po tem, ko je prišel na redne sporede, se podpisuje režiser Luka Marčetić, scenarij zanj sta napisala Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, ki sta odigrala tudi glavni vlogi.

V filmu poleg njiju nastopajo še Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert in Jože Robežnik. Ekipa je film ustvarila v lastni režiji in brez zunanjega financiranja, so poudarili v družbi Karantanija Cinemas.

Film je že od začetka predvajanja podiral rekorde. Prvo zlato rolo za 25.000 gledalcev je prejel že prvi konec tedna predvajanja, drugo po prvem tednu, tretjo v enajstih dneh, sledile so velike zlate role, v slabih treh mesecih je postal najbolj gledan film leta 2016. Ustvarjalci so prejeli tudi medijsko nagrado žaromet za filmsko zgodbo leta in na koncu še dve zlati roli za 150.000 in 200.000 gledalcev.

Spletna serija Pr'Hostar je pred štirimi leti postala pravi slovenski Youtube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je posnela prigode gorenjskih gaunarjev s sočnim besediščem in zabavnimi liki. Medtem ko so videi beležili polmilijonske in celo milijonske oglede, so ustvarjalci pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Komedija gledalca popelje na idilično gorenjsko podeželje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

STA


Najbolj brano