Pozimi Palčki, na pomlad satirični kabaret

Izolsko Gledališče Steps neprekinjeno deluje že 33 let in vseskozi skrbi tudi za gledališki podmladek. Njihovi najmlajši igralci so imeli zadnje mesece minulega leta precej dela: pod vodstvom režiserke Zvonke Radojevič so pripravljali predstavo Palčki.

V Gledališču Steps so v režiji Zvonke Radojevič najmlajši igralci pripravili predstavo Palčki.
V Gledališču Steps so v režiji Zvonke Radojevič najmlajši igralci pripravili predstavo Palčki. 

IZOLA > Gledališče Steps je v minulem letu pripravilo tri gledališke premiere. Zadnjo so imeli konec decembra: režiserka Zvonka Radojevič je priredila besedilo Škratki Dedka MrazaMarjance Ručigaj in tako so nastali Palčki, predstava, v kateri so nastopili najmlajši igralci, sodelovale pa so tudi plesalke Plesnega studia Lai. “V predstavi nastopajo zelo živahni palčki, babica Zima, ki naredi sneg, drobne snežinke, doktor, ki pozdravi bolnega palčka, učiteljica in stražar. Številno občinstvo se je zabavalo ob dogodivščinah malih palčkov, ki se pripravljajo na odhod z dedkom Mrazom,” pove režiserka, ki je za predstavo pripravila tudi scenografijo. Na premieri v Kulturnem domu so nastopili najmlajši gledališki zagnanci: Maya Butkovič, Matic Putrle, Eva Ana Zudič, Astja Ludvik, Živa Hrovatin, Luka Kralj, Maša Paladin, Mija Ružič, Dana Pavlica, Neža Režun, Kanita Tomanovič, Sara Novkovič, Tinkara Holešek in igralka starejše skupine Tatjana Podlogar; zaplesale pa so Klara Dekovič, Lea Delošto, Manca Finc, Zala France, Lisa Garcia, Leja Šušteršič Kobal, Živa Lesko, Zarja Radin, Sara Lina Jagodic Večerina in Etea Zuletič. Za glasbo je poskrbel Gorast Radojevič, za koreografijo pa Lilijana in Lia Ujčič.

Kot pravi Radojevičeva, v gledališču upajo, da bo leto, ki se je začelo, do njihove skupine finančno prijaznejše “in da bo prevladalo prepričanje, da je potrebno zaščititi in spodbujati domačo ustvarjalnost na vseh kulturnih področjih.” Gledališče Steps je v 33 letih pripravilo več kot 60 premier, številne priložnostne nastope in zanje prejelo priznanja in nagrade.

V njihovih vrstah so se kalili tudi poklicni igralci Gašper Tič, Mojca Fatur in Juna Ornik. Kot še pravi Radojevičeva, pri ustvarjanju predstav sodelujejo z ustvarjalci z različnih umetniških področij, saj želijo različne medije - predvsem gledališče, film, glasbo in slikarstvo - povezati v enoten umetniški jezik. Medije bodo pomešali tudi v satiričnem kabaretu, ki ga Zvonka Radojevič pripravlja z “odraslimi” Stepsi, nove predstave pa se bodo že kmalu lotila z najmlajšimi.

MI


Najbolj brano