Postojnčani dvakrat zlati v Budimpešti

15. Mednarodno zborovsko tekmovanja v Budimpešti ima za pevke in pevce Mešanega pevskega zbora Postojna ter seveda za njihovega dirigenta Mirka Ferlana zlat pridih. Domov so se namreč vrnili s kar dvema žlahtnima priznanjema.

Mešani pevski zbor Postojna z dirigentom Mirkom Ferlanom 
(levo) se je s tekmovanja na Madžarskem vrnil z dvema 
zlatima plaketama. Foto: Arhiv Mepz Postojna
Mešani pevski zbor Postojna z dirigentom Mirkom Ferlanom (levo) se je s tekmovanja na Madžarskem vrnil z dvema zlatima plaketama. Foto: Arhiv Mepz Postojna

BUDIMPEŠTA > Mešani pevski zbor Postojna se je na 15. Mednarodnem zborovskem tekmovanju predstavil in tekmoval v dveh kategorijah. In se vrnil domov z zlato plaketo tako v kategoriji mešanih kot tudi sakralnih zborov.

Pevke in pevci, ki jih umetniško vodi mlad in prodoren dirigent iz zamejstva, Mirko Ferlan, pravijo, da je bila konkurenca 26 zborov zahtevna, ponosni pa so, da so se uvrstili v finale za grand prix tekmovanja. Velika nagrada je šla tokrat v roke je japonskega Dekliškega zbora Hikarigaoka.

Za Mešani pevski zbor Postojna je bilo to osemnajsto mednarodno tekmovanje: ”Tokratni finalni večer v Budimpešti je bil za nas prav posebna priložnost, saj smo imeli čast nastopiti v Veliki narodni dvorani Bele Bartoka, ob tem pa svojo bero zlatih odličij zaokrožiti na osemnajst plaket,” so ponosni v zboru. Dodajajo, da se bodo z gostovanja v Budimpešti pogled petja, tekmovanja in tam osvojenih nagrad, z veseljem spominjali tudi obiska slovenskega veleposlaništva, kjer so postojnski pevke in pevci zapeli nekaj domačih pesmi.

Kljub uspehom sezone za zbor ni še konec. Pravijo, da jih čaka trdo delo z novim programom, poslušalcem pa obljubljajo, da jih bodo do konca sezone pa bodo presenetili še s kakšnim projektom ali dvema.

MI


Najbolj brano