Poslovila se je Laura Antonelli

Danes je umrla velika italijanska igralka z istrskimi koreninami in seks ikona 70. let Laura Antonelli. Stara je bila 74 let. Umrla je na svojem domu v Ladispoliju, v okolici Rima, kjer jo je zjutraj na tleh našla čistilka. Vzrok smrti je bil infarkt, poroča La Repubblica.

Danes je umrla velika italijanska igralka z istrskimi koreninami 
in seks ikona 70. let Laura Antonelli.
Danes je umrla velika italijanska igralka z istrskimi koreninami in seks ikona 70. let Laura Antonelli. 

RIM > Laura Antonelli s pravim imenom Laura Antonaz je bila rojena 28. novembra 1941 v Pulju in se je že kot dekle odselila v Rim, kjer se ji je odprla pot v svet filma. Zaslovela je predvsem s filmoma MaliziaSalvatoreja Samperija (1973) in SessomattoDina Risija, s katerima je utrdila svoj status seks ikone. Sodelovala pa je tudi z velikimi režiserskimi imeni iz sveta avtorskega filma, kot je na primer Lucchino Visconti.

Naslovnice rumenega tiska pa je v 70. letih polnila tudi zaradi burnega ljubezenskega razmerja z zvezdnikom francoskega filma Jean Paulom Belmondojem, s katerim je bila v zvezi devet let.

V osemdesetih pa je njena kariera zaradi neuspešnih lepotnih operacij in obtožnic počasi ugasnila.

S Samperijem je leta 1991 tudi zaključila svojo filmsko kariero s filmskim nadaljevanjem Malizia 2000. Njena zvezdniška podoba je takrat zaradi posedovanja kokaina in policijskih aretacij že upadla; obsodbo ji je uspelo zavreči šele s sodno pritožbo leta 2006, a se je podpora znotraj filmske industrije v teh letih močno zmanjšala, igralka pa se je tedaj zvečine že umaknila izpred oči javnosti.

V Ladispoliju je živela sama.

NR


Najbolj brano