Poslovila se je Irena Zubalič

V nedeljo se je poslovila Tržačanka Irena Zubalič, ki se je iz ljubezni do gledaliških odrov preselila v Ljubljano, kjer je bila zaposlena v Lutkovnem gledališču kar 25 let.

V nedeljo se je poslovila Tržačanka Irena Zubalič. Foto: Vir: Lgl.Si
V nedeljo se je poslovila Tržačanka Irena Zubalič. Foto: Vir: Lgl.Si

LJUBLJANA, TRST > Po zaključenem Znanstvenem liceju v Trstu se je vpisala v gledališko šolo pri Slovenskem stalnem gledališču ter na filozofijo in psihologijo na tržaški Filozofski fakulteti.

Ljubezen do gledališča pa je bila močnejša: uspešno je opravila sprejemni izpit na AGRFT in po končanem študiju začela sodelovati z Lutkovnim gledališčem Ljubljana, ki mu je ostala zvesta 25 let. Na njegovem odru je odigrala več kot 50 vlog, v zadnjem času so jo gledalci lahko videli v predstavah Groznovilca, Ostržek, Doktor Faust, Tik tak in Žogica Marogica, piše Primorski dnevnik.

V Ljubljani je bila tudi odbornica Kluba tržaških Slovencev, kjer se je spominjajo kot zelo aktivne, polne entuziazma, eksplozivnih idej in energije. Pred dvema letoma se je v Lonjerju udeležila mednarodne umetniške delavnice Artedna, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano