Poslovil se je avtor pesmi Čudovito življenje

Po hudi prometni nesreči je v torek v starosti 54 let umrl britanski pevec in tekstopisec Black, ki je svetovno slavo požel v 80. letih minulega stoletja s skladbo Wonderful Life. Pokopali ga bodo v družinskem krogu.

Angleški pevec Colin Vearncombe, znan pod umetniškim 
imenom Black, ki je zaslovel s pesmijo Wonderful Life 
(Čudovito življenje), je umrl za posledicami prometne nesreče.
Angleški pevec Colin Vearncombe, znan pod umetniškim imenom Black, ki je zaslovel s pesmijo Wonderful Life (Čudovito življenje), je umrl za posledicami prometne nesreče. 

DUBLIN > Glasbenik, s pravim imenom Colin Vearncombe, je bil pred dobrima dvema tednoma vpleten v prometno nesrečo. Vse od nesreče ni bil pri zavesti, v torek pa je v bolnišnici v irskem Corku izgubil boj za življenje. Žalostno vest na njegovi facebook strani sklepa citat iz njegove največje uspešnice: "No need to laugh or cry, It's a wonderful, wonderful life."

Skladba Wonderful Life se je leta 1987 povzpela na osmo mesto lestvice najboljših britanskih singlov, prepevali pa so si jo tudi drugod po Evropi. Izhajal je iz punk rocka, a ga je nato zaneslo v bolj komercialne vode. V karieri je izdal 15 studijskih albumov, zadnji Blind Faith je izšel lani.

Priznani glasbeni kritik William Ruhlmann je Vearncombea označil za pevca in tekstopisca s prekajenim, dramatičnim glasom in ga, tudi zaradi sofisticiranih jazz-pop skladb, po slogu umestil med Bryana Ferryja in Morrisseyja.

Vearncombe je bil rojen v Liverpoolu, a si je dom, skupaj z ženo in tremi sinovi, ustvaril na Irskem.

STA


Najbolj brano