Poslovil se je Christopher Lee

V bolnišnici v Londonu je v nedeljo v starosti 93 let umrl legendarni britanski igralec Christopher Lee, sta danes ob sklicevanju na družino pokojnega objavila britanska časnika Telegraph in Guardian.

Christopher Lee je igral v 266 filmih, kar je svetovni rekord. Foto: Vir: Wikipedia
Christopher Lee je igral v 266 filmih, kar je svetovni rekord. Foto: Vir: Wikipedia

LONDON > Christopher Lee ima za seboj zavidljivo igralsko kariero. Zaslovel je z vlogo grofa Drakule, ki jo je uprizoril v seriji filmov, kasneje pa še z vlogo Sarumana v filmski trilogiji Gospodar prstanov in grofa Dookuja v novi trilogiji Vojne zvezd.

Sicer pa je bil Christopher Lee, ki si je med drugim prislužil plemiški naziv sir, "na odru" prisoten vse od 50. let prejšnjega stoletja. Mnogim je najbolj ostal v spominu kot Drakula iz filmov studia Hammer. V 70. letih je navdušil kot lord Summerisle v kultnem filmu Wicker Man (Mož iz protja).

Velja za enega najbolj vsestranskih in najbolj dejavnih igralcev v zgodovini filma. Pohvalil se je lahko z več kot 300 vlogami in si je prislužil naziv igralca z največ posnetimi filmi. Povrhu tega je bil odličen pevec, kar je dokazal s številnimi ploščami in s sodelovanjem z najrazličnejšimi glasbeniki.

Rodil se je 27. maja 1922 v Londonu in je tako pred kratkim praznoval 93. rojstni dan. Med drugim je obiskal tudi Slovenijo, saj se je leta 2011 kot častni gost udeležil Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina ter prejel nagrado festivala za življenjsko delo.

NR


Najbolj brano