Poslovil se je Abe Vigoda, zahrbtni Sal iz Botra

V New Jerseyju je v 95. letu starosti umrl igralec Abe Vigoda, ki je zaslovel kot zahrbtni Sal Tessio v prvem delu Botra režiserja Francisa Forda Coppole. Vigoda je umrl v torek na domu svoje hčerke Carol Vigoda Fuchs

V New Jerseyju je v 95. letu starosti umrl igralec Abe Vigoda, 
ki je zaslovel kot zahrbtni Sal Tessio v prvem delu Botra 
režiserja Francisa Forda Coppole. Foto: Vir: Wikipedia
V New Jerseyju je v 95. letu starosti umrl igralec Abe Vigoda, ki je zaslovel kot zahrbtni Sal Tessio v prvem delu Botra režiserja Francisa Forda Coppole. Foto: Vir: Wikipedia

NEW JERSEY > Kot je za agencije potrdila igralčeva hčerka, se je njen oče poslovil v spanju. Igralčev menedžer Sid Craig, ki je Vigodo zastopal več desetletij, pa je povedal, da se mu Vigoda ni zdel niti bolan niti posebej utrujen. Dodal je, da se ne spomni, da bi bil Vigoda sploh kdaj bolan.

Vigoda se je rodil v New Yorku. Kot bolj ali manj neznan igralec je dobival stranske vloge v newyorških gledališčih in na televiziji, dokler ga ni Coppola izbral za vlogo v prvem delu Botra (1972). Pojavil se je tudi v nadaljevanju, v katerem je nastopil v spominskem preblisku.

Po uspehu Botra je začel pogosteje dobivati vloge v filmih, še posebej vloge negativcev. Mnogim bo v spominu ostal po komični vlogi detektiva Fisha v seriji Barney Miller. Vigoda je bil redni gost serije do leta 1977, potem je njegov lik dobil lastno serijo, v kateri so gledalci spoznali tudi njegovo zasebno življenje. Obdržala se je sezono in pol.

Med drugim je zaigral še v filmih Dirka Cannonball II, Poglej, kdo se oglaša in Sugar Hill. Zaigral je tudi v televizijski seriji Umor, je napisala.

STA


Najbolj brano