Poletni koncerti v Taverni

Drevi ob 21. uri se bodo z nastopom skupine Kapobanda pričeli že osmi tradicionalni brezplačni Poletni koncerti v Taverni Koper.

Harmonikar in pevec Marko Hatlak v zasedbi Kapobanda 
nastopa s kitaristom Miho Megličem, kontrabasistom Rokom 
Hozjanom in klarinetistom Goranom Bojčevskim.   Foto: Luka Cjuha
Harmonikar in pevec Marko Hatlak v zasedbi Kapobanda nastopa s kitaristom Miho Megličem, kontrabasistom Rokom Hozjanom in klarinetistom Goranom Bojčevskim.  Foto: Luka Cjuha

KOPER > Kopru se drevi obeta živahen koncert. “Obiskovalce bomo poskusili navdušiti z zelo pozitivno energijo in različnimi glasbenimi slogi, od balkanske do klezmerja in tanga. Kapobanda je bend, ki skuša med ljudi prinesti veselje in uživati ob nežnih, tenkočutnih in virtuoznih momentih,” pravi mojstrski harmonikar Marko Hatlak, Idrijčan, doma v Ljubljani. Sočasno deluje v več projektih: nastopa tako sam kakor z violinistom Stefanom Milenkovićem, s skupino Funtango, z Big Bandom RTV Slovenije ... Prepletanje različnih glasbenih slogov in skupin mu ne povzroča težav. “Mogoče me ta nasprotja celo navdihujejo,” pravi.

Je izjemno dejaven, in nikakor ne samo v domovini: tako lani kakor letos je gostoval v Ameriki in Kanadi, jeseni bo nastopal v Nemčiji, kjer je pred leti že študiral ... Da bi ostal v tujini in tam pletel kariero, pa ga ne mika: “Za zdaj se v Ljubljani dobro počutim. Lepo je igrati po tujini, a še bolj poseben je občutek, če te cenijo doma.”

Te dni ga veseli tudi, da smo se Slovenci zelo spoštljivo poslovili od njegovega velikega harmonikarskega kolega Slavka Avsenika. “Bil je res velik mojster,” pravi Hatlak. “Z ženo sem šel v nedeljo v Begunje, obiskala sva Avsenikovo družino, pogrebno slovesnost pa sva spremljala po televiziji. Od njega smo se poslovili kakor od kralja.”

Drevi bo harmonika kraljevala v Kopru, poletni koncerti pa se bodo v Taverni nadaljevali konec meseca in tam doneli skozi ves avgust: 30. julija bo nastopila pevka Aleksandra Čermelj s saksofonistom Lenartom Krečičem in klaviaturistom Gregorjem Ftičarjem, 6. avgusta Dixie Šok Band, 20. avgusta EMŠO Blues Band, 27. avgusta pa skupina flamenko plesalk in glasbenikov Cora Viento.

ANDRAŽ GOMBAČ


Najbolj brano