Poletna noč nocoj z 20 slovenskimi popevkami

Na nocojšnji Poletni noči v Križankah bo zazvenelo 20 največjih uspešnic Slovenske popevke izpod peresa Elze Budau, ki ji je gala koncert tudi posvečen. Pesmi bodo zapeli slovenski izvajalci ob spremljavi Big Band in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla.

Nastopila bo tudi Anika Horvat. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nastopila bo tudi Anika Horvat. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Med nastopajočimi bodo Nuška Drašček, Nina Strnad, Anika Horvat, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Rok Pečečnik in Jure Ivanušič, posebna gosta večera, ki ga bo povezoval igralec Saša Tabaković, pa bosta Elda Viler in Oto Pestner.

Pri izboru popevk je sodelovala tudi avtorica besedil pesmi. Najprej je razmišljala o temi, na katero bo ubran večer. “Odločitev je bila logična, povsem preprosta in prepričana sem, da je prava. Letošnja Poletna noč bo posvečena - poletni noči. Zanjo sem izbrala svoje najlepše ljubezenske pesmi,” je pojasnila.

Na večeru bodo zazvenele zimzelene pesmi, kot so Nasmeh poletnih dni, Ti si moja ljubezen, S teboj, Zelena leta, Šepet poletnih trav, Pegasto dekle, Sto majhnih nežnosti, Brez besed, Samo nasmeh je bolj grenak ter seveda Poletna noč, po kateri je prireditev dobila ime.

Gala koncert Poletna noč, ki ga vsako leto organizira RTV Slovenija skupaj s Festivalom Ljubljana, je postal tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke.

STA


Najbolj brano