Pojoče nune so napolnile koprski teater

Koprska šola petja Studio Cantica, ki že sedmo leto pili vokalne veščine ljubiteljskih pevk in pevcev, vsako leto poskrbi tudi za privlačno zaključno predstavo. Letos je črpala navdih iz filma Nune pojejo.

Z odra koprskega teatra so se dva večera zapored razlegali 
angelski glasovi. Foto: Barbara Milavec
Z odra koprskega teatra so se dva večera zapored razlegali angelski glasovi. Foto: Barbara Milavec

KOPER > Kar dva večera zapored - v soboto in v nedeljo - se je z odra koprskega gledališča razlegalo žensko petje. Spektakel z naslovom Nune pojejo, Sister act show, je pod taktirko učiteljice petja Manice Smrdelj soustvarilo 21 deklet, njenih učenk, ki se jim je pridružila tudi Anika Horvat.

Sobotno, predvsem pa nedeljsko občinstvo, se je v lepem številu odzvalo vabilu na pevski šov, ki je bil mešanica več pevskih slogov - od zborovskega in opernega petja do rocka, popa, soula in musicala. Iz znanega filma so si dekleta sposodila le štiri pesmi, vse ostale je v program povezala hudomušna besednoigriva nit. Nastop se je tako začel s pesmijo Paradise City skupine Guns'n'Roses, se nadaljeval, denimo, z Blondiejevo Maria in One of Us pevke Joan Osborne in se končal z rockovsko-operno Jesus Christ Superstar.

Dekleta v pripravah na nastop niso vadila le z glasilkami, ampak so pridno vihtela tudi iglo in sukanec ter si sama sešila odrske kostume.

ID


Najbolj brano