Po več kot pol stoletja nadaljevanje zgodbe Mary Poppins

Več kot 50 let po filmu Mary Poppins, ki ga je režiral Robert Stevenson in v katerem sta zaigrala Julie Andrews in Dick van Dyke, studio Disney napoveduje nadaljevanje filma o tej nenavadni varuški, ki se bo dogajalo 20 let pozneje. Tudi to bo po pisanju filmske revije Hollywood Reporter temeljilo na knjižni seriji Pamele L. Travers.

Več kot 50 let po filmu Mary Poppins, ki ga je režiral Robert 
Stevenson in v katerem sta zaigrala Julie Andrews in Dick van 
Dyke, studio Disney napoveduje nadaljevanje filma o tej 
nenavadni varuški, ki se bo dogajalo 20 let pozneje.
Več kot 50 let po filmu Mary Poppins, ki ga je režiral Robert Stevenson in v katerem sta zaigrala Julie Andrews in Dick van Dyke, studio Disney napoveduje nadaljevanje filma o tej nenavadni varuški, ki se bo dogajalo 20 let pozneje. 

LOS ANGELES > Songe in glasbo bosta napisala Marc Shaiman in Scott Wittman, ki sta napisala tudi glasbo za broadwayski muzikal Lak za lase. Režijo bo prevzel Rob Marshall, ki je za studio Disney posnel uspešni muzikal Zgodbe iz hoste, poleg tega podpisuje režijo filma Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi. Za scenarij je zadolžen David Magee.

Mary Poppins je varuška, ki jo nekega dne veter prinese k družini Banks, ko jo ta najbolj potrebuje. Banksova otroka, Michael in Jane, hitro spoznata, da Mary Poppins ni povsem običajna varuška. Čeprav je zelo stroga in odrezava, jo otroka vseeno spoštujeta in jo imata rada.

Zgodbe o varuški Mary Poppins, lani je minilo 80 let od izida prve knjige, so po svetu kmalu postale zelo priljubljene. Mary Poppins je pritegnila tudi pozornost hčerke ustvarjalca risanih filmov Walta Disneyja, ki se je z željo, da bi Mary Poppins upodobil na filmu, 20 let trudil, da bi v to prepričal avtorico.

To mu je nenazadnje tudi uspelo in 26. avgusta lani je minilo tudi 50 let od premiere z oskarjem nagrajenega filma o nenavadni varuški. Priprava na snemanje filma je trajala približno dve leti, v delovni proces je bila vključena tudi Pamela L. Travers. S scenarijem po literarni predlogi, kot si jo je zamislil Disney, ni bila zadovoljna. Svojo odločitev, da odobri adaptacijo, je kasneje obžalovala.

O dogovarjanju med Waltom Disneyjem in P. L. Traversovo za snemanje filma pripoveduje tudi film Saving Mr. Banks, ki je nastal leta 2013. Vloga avtorice je pripadla Emmi Thompson, medtem ko je legendarnega Disneyja upodobil Tom Hanks.

Pamela L. Travers se je rodila 9. avgusta pred 115 leti v Avstraliji. Že kot deklica je imela bogato domišljijo in je svojim sestram rada pripovedovala zgodbe. Pri 25. letih se je preselila v Veliko Britanijo, kjer je začela s pisanjem otroških knjig o čarobni in nenavadni varuški Mary Poppins. Umrla je leta 1996 stara 96 let.

STA


Najbolj brano