Po dosedanji preiskavi Prince ni storil samomora

Na truplu Princa, ki so ga v četrtek našli mrtvega na njegovem posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota, ni znakov poškodb ali kakršnihkoli znakov, da bi glasbena legenda storila samomor, so sporočile ameriške oblasti. Medicinski izvedenci ob tem opozarjajo, da bo treba na vzrok smrti še kar nekaj časa počakati.

Na truplu Princa, ki so ga v četrtek našli mrtvega na njegovem 
posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota, ni 
znakov poškodb ali kakršnihkoli znakov, da bi glasbena 
legenda storila samomor. Foto: Npg Records
Na truplu Princa, ki so ga v četrtek našli mrtvega na njegovem posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota, ni znakov poškodb ali kakršnihkoli znakov, da bi glasbena legenda storila samomor. Foto: Npg Records

MINNEAPOLIS > V petek se je pred njegovim posestvom na obrobju Minneapolisa zbrala množica oboževalcev in čakala na rezultate preiskave. Vendar so medicinski izvedenci glasbenikove oboževalce opozarjali, da lahko minejo tedni, preden bo dokončno znan vzrok njegove smrti.

Princa so našli mrtvega v četrtek, teden dni zatem, ko so ga sprejeli v bolnišnico. V medijih je najprej zaokrožila vest, da je bil v bolnišnici zaradi gripe, v petek pa je ameriški spletni portal TMZ poročal, da naj bi bil vzrok prevelik odmerek mamil.

Kot je na petkovi novinarski konferenci povedal šerif okrožja Carver Jim Olson, "na tej točki ni razloga, da bi verjeli, da gre za samomor". Govoric o prevelikem odmerku mamil ni želel komentirati. Po besedah lokalnega mrliškega izvedenca bodo rezultati obdukcije znani šele čez nekaj dni, rezultate toksikološke preiskave pa je pričakovati šele čez nekaj tednov.

V glasbenikovem rojstnem kraju se je sicer že v četrtek zvečer zbrala množica ljubiteljev njegove glasbe in v središču mesta prepevala njegovo uspešnico Purple Rain, pesem iz filma 1984, ki so ga snemali prav v Minneapolisu.

STA


Najbolj brano