Po boju z rakom umrl Rene Angelil, mož in manager Celine Dion

V 73. letu starosti je po večletnem boju z rakom na družinskem domu v Las Vegasu umrl Rene Angelil - soprog, manager in mentor 47-letne slavne kanadske pevke Celine Dion. Smrt so potrdili na pevkini spletni strani ob sporočilu, da družina prosi za spoštovanje zasebnosti.

Umrl je Rene Angelil - soprog, manager in mentor 47-letne 
slavne kanadske pevke Celine Dion.
Umrl je Rene Angelil - soprog, manager in mentor 47-letne slavne kanadske pevke Celine Dion. 

LAS VEGAS > Rene Angelil se je rodil v Montrealu staršema iz Sirije in Libanona. V 60. letih prejšnjega stoletja se je preživljal s petjem, kasneje pa je začel zastopati druge glasbenike.

Leta 1980 je odkril mladoletno Celine Dion na podlagi posnetka, ki mu ga je posredovala njena družina. Njen glas ga je popolnoma prevzel. Za njen prvi album je vzel hipoteko na svojo hišo; naložba se je izplačala poslovno ter zasebno.

Sedem let kasneje sta postala par, ko je bil on star 45 let, ona pa le 19. Poročila sta se leta 1994 v Montrealu. Angelil je imel z Dionovo tri otroke.

Leta 1992 je doživel srčni napad, leta 1998 pa so mu odkrili kožnega raka. Ta se je potem razširil. Prestal je več operacij v Bostonu, vendar ni pomagalo. Rak se je razširil na grlo in zadnji dve leti je bil Angelil priklenjen na posteljo.

Pevka, katere naslovno pesem iz filma Titanic pozna ves svet, je do zadnjega skrbela za umirajočega moža, ki jo je prosil, naj ga ne zapusti, saj želi umreti v njenem naročju. Dionova se je zaposlila v Las Vegasu, kjer je nastopala v hotelu Caesars Palace.

STA


Najbolj brano