Plačaj z verzom

Ob sobotnem svetovnem dnevu poezije je val pesniškega navdiha preplavil tudi Piran. V Mestni kavarni se je ob tej priložnosti zbralo veliko pesniško navdihnjenih obiskovalcev, ki so lahko za en sam verz brezplačno popili opoldansko kavo. Število zbranih stihov je bilo največje prav v Piranu.

Tomaž Milič, Marko Sosič, Vesna Milek in Tibor Hrs Pandur na 
sobotnem dogodku v Piranu.  Foto: Mankica Kranjec
Tomaž Milič, Marko Sosič, Vesna Milek in Tibor Hrs Pandur na sobotnem dogodku v Piranu.  Foto: Mankica Kranjec

PIRAN > V kavarni, ki je bila ena izmed petnajstih v Sloveniji udeleženih v globalnem pesniškem gibanju, pa so ob tej priložnosti pripravili tudi zanimiv pogovor o poeziji, ki ga je vodila novinarka Vesna Milek. Pogovarjala se s tržaškim pisateljem in režiserjem Markom Sosičem ter Tiborjem Hrsom Pandurjem, pesnikom, dramatikom in urednikom.

Da je pesniška pobuda v obiskovalcih sobotnega dogodka dejansko vzbudila pristna in močna čustva, so dokazali gostje, ki so se odločili, da bodo svoje verze recitirali in tako javno delili z ostalimi.

Pred mikrofonom sta se s svojimi stihi spontano znašla tudi televizijski novinar in urednik Igor Pirkovič ter nekdanji novinar Branko Maksimovič, ki so se jima pridružili še drugi obiskovalci piranske kavarne. Med gosti je bilo moč opaziti tudi pevko Heleno Blagne in poslovneža Rajka Hrvatiča, za prijetno vzdušje pa sta poskrbela Katja Šulc in Robert Jukič, ki sta predstavila uglasbeno poezijo Mile Kačič.


Najbolj brano