Pi album, ne le število

Na portalu Vimeo je v torek, na mednarodni dan števila pi, v avdiovizualni obliki izšel istoimenski album elektronskega dvojca Random Logic. Tandem Gregor Zemljič in Miha Klemenčič sta se v novi produkciji poglobila v zven nelinearnih zvočnih struktur in raziskovala glasbo kot časovno umetnost. Zvoke spremljajo analogne vizualizacije.

Dvojec Random Logic je na dan števila pi izdal album. Foto: Maja Pertič Gombač
Dvojec Random Logic je na dan števila pi izdal album. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Analogne vizualizacije, ki spremljajo glasbo na novem albumu Pi, sta ustvarila istrska umetnika Gašper Milkovič Biloslav in Marko Vivoda, znana kot duo Izland, so sporočili iz zasedbe.

Elektronski dvojec Random Logic velja za pionirja ambientalne techno scene in sodobne elektronike na Slovenskem. Miha Klemenčič in Gregor Zemljič sta že v zgodnjih 90. letih usmerjala stik s svetovnimi trendi na polju techna in izdajala plošče pri priznanih založbah, priznavali so ju tudi največji svetovni DJ-ji.

Na prehodu v novo tisočletje sta za prvi album Numrebs (2001) prejela nagrado Radia France International za najboljši album elektronske glasbe ter nagrado Boomerang za najboljši slovenski live techno act. Sočasno sta svoje producentske izkušnje prenesla v avantgardni teater, v plesne predstave in film ter sodelovala na različnih eksperimentalnih in popularnih glasbenih projektih.

Če je album Numrebs definiral njuno zvočno sliko, osnovano na elektronskih instrumentih, ki temeljijo na številkah, algoritmih in kombinacijah, slučajno in nepredvidljivo povezanih, se njuna nova produkcija na albumu Pi odmika od matematične teorije in raziskuje glasbo kot časovno umetnost.

Random Logic se poglabljata v zven nelinearnih zvočnih struktur in ustvarjata zvok, ki na nastopu v živo učinkuje kot nepretrgan set in pozornega poslušalca nagrajuje z detekcijo prisluhov, ki se pojavljajo v nepopolnostih in neponovljivostih ujetih zank.

STA


Najbolj brano