Pesem na vasi je gostil Poljubinj

Minulo soboto je Poljubinj gostil šesto Pesem na vasi. Na prireditvi je zaigral harmonikarski orkester Glasbene šole Palbin,v soboto je imela večina pesmi pridih Istre. Prepevala sta Komorni zbor Musica viva iz Tolmina in gostujoči Kvartet 7 Plus. Pevsko tradicijo v vasi bo odslej pisala tudi Komorna skupina Gadičke, ki je na prireditvi pod vodstvom zborovodkinje Marjetke Luznik zabeležila svoj debitantski nastop. 40 let po njenem nastanku je v življenje obudila tudi himno Poljubinja.

Komorna skupina Gadičke Foto: Marko Leban
Komorna skupina Gadičke Foto: Marko Leban

POLJUBINJ > Potem, ko so prireditev gostili Modrejci, Čiginj, Gabrje, Tolminski lom in Šentviška Gora, so prireditev letos organizirali v Poljubinju. Prireditev, katere namen je druženje ob slovenskih ljudskih pesmih, je organiziral Komorni zbor Musica Viva Tolmin z zborovodkinjo Eriko Bizjak.

Po glasbenem delu prireditve in pred druženjem ob dobrotah domačih gospodinj so organizatorji iz Poljubinja predali prehodno skulpturo Pesmi na vasi predstavnikom Krajevne skupnosti Kneža, kjer bo slovenska ljudska pesem donela naslednje leto.

Spletno uredništvo


Najbolj brano