Pedro Almodovar pripravlja nov film Silencio

Španski režiser Pedro Almodovar je v pogovoru za The Financial Times razkril, da pripravlja nov film, ki bo naslovljen Silencio (Tišina). To bo povratek k filmu o ženskah, k filmu o velikih ženskih protagonistkah, je napovedal režiser in dodal, da bo šlo za pretresljivo dramo.

Pedro Almodovar Foto: Wikipedia
Pedro Almodovar Foto: Wikipedia

LONDON > Pedro Almodovar je za The Financial Times razkril, da je scenarij za film že končan, snemati pa bodo začeli aprila. Trenutno se filmska ekipa ukvarja z izborom igralcev, ki bodo nastopili v filmu. To je po režiserjevih besedah težka naloga, saj v glavnih vlogah ne vidi nobenega od igralcev, s katerimi je do sedaj sodeloval.

Naslov Silencio (Tišina) je Almodovar izbral, ker je prav tišina glavni motiv, ki pripelje do hudih zapletov, s katerimi se bo soočala glavna protagonistka.

Almodovarjeve filme zaznamujejo značilna ironija, odkritost, kompleksno pripovedništvo in melodrama, v njih je pogosto moč najti tudi elemente pop kulture, popularnih skladb, veliko črnega humorja. Ob strasti, družini in identiteti so v ospredju njegovih filmov socialne teme, pogosto pa razkriva tudi ozadja tabujev, ukvarja se še z malomeščansko moralo in analizo ženske duševnosti.

Španski režiser se je v Londonu mudil ob premieri muzikala, ki je nastal na podlagi njegovega slovitega filma Ženske na robu živčnega zloma (1988).

Nazadnje je posnel film Ljubimci nad oblaki (2013), v katerem so zaradi tehnične napake ogrožena življenja potnikov na krovu letala Peninsula 2549. V njem med drugimi nastopata Almodovarju ljuba igralca Penelope Cruz in Antonio Banderas.

STA


Najbolj brano