Pearl Jam gredo na turnejo

Ameriška alternativna rock skupina Pearl Jam se odpravlja na severnoameriško turnejo, v sklopu katere bodo nastopili tudi na vodilnem ameriškem festivalu na prostem Bonnaroo ter na jazz festivalu v New Orleansu.

Pearl Jam
Pearl Jam 

FLORIDA > Skupina bo turnejo začela 8. aprila z nastopom v floridskem Fort Lauderdaleu.

Pearl Jam velja - poleg zasedb Nirvana, Alice in Chains ter Soundgarden - za eno od velikih štirih iz grunge gibanja. Njihov prvenec Ten se s pesmimi, kot so Alive, Even Flow in Jeremy, uvršča na sezname najpomembnejših rockovskih albumov.

Politično angažirana skupina je doslej po svetu prodala okrog 60 milijonov izvodov svojih albumov. Zadnji studijski album Lightning Bolt so izdali leta 2013. Nazadnje se je skupina pod vodstvom karizmatičnega Eddieja Vedderja na turnejo po Severni Ameriki odpravila leta 2014, lani pa so osvajali latinskoameriške odre.

Priljubljeni ameriški festival Bonnaroo bo potekal med 9. in 12. junijem. Jubilejna 15. izdaja bo poleg nastopa Pearl Jam med vrhunci postregla še s skupino Dead and Company, ki jo sestavlja večina še živih članov legendarne ameriške rock zasedbe Grateful Dead, ter s priljubljeno newyorško skupino LCD Soundsystem.


Najbolj brano