Patti Smith poskrbela za koncert leta

Sodeč po evforičnih odzivih, ki dežujejo z vseh strani, bo predsinočnji koncert “botre punka” Patti Smith (1946) v polnih ljubljanskih Križankah obveljal za slovenski koncert leta. Upravičeno.

Sodeč po evforičnih odzivih, ki dežujejo z vseh strani, bo 
predsinočnji koncert “botre punka” Patti Smith  (1946) v 
polnih ljubljanskih Križankah  obveljal za slovenski koncert 
leta.  Foto: Maja Pertič Gombač
Sodeč po evforičnih odzivih, ki dežujejo z vseh strani, bo predsinočnji koncert “botre punka” Patti Smith (1946) v polnih ljubljanskih Križankah obveljal za slovenski koncert leta.  Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Ameriška pevka je k nam pripotovala s turnejo, na kateri praznuje 40-letnico kultnega prvenca Horses. S štiričlanskim bendom, v katerem igrajo njeni stari prijatelji, je najprej nanizala vse pesmi s Horses, od uvodne Glorie do sklepne Elegie, med katero se je spomnila umrlih, ki jih pogreša. Enajst let mlajši sestri Kimberly, ki je prav tega dne praznovala rojstni dan, je posvetila istoimensko pesem, v drugem delu koncerta pa nanizala še vrsto drugih, tudi eksplozivno Summer cannibals ter uspešnico Because the night, ki jo je napisala z Bruceom Springsteenom in jo posvetila danes že pokojnemu možu Fredu “Sonicu” Smithu. Redni del je zaokrožila s protestniško himno People have the power, v dodatku pa zarohnela še klasiko benda WhoMy generation, med katero je besno potrgala vse strune na električni kitari, ljudstvu pa prigovarjala, da še zmeraj velja verjeti v revolucijo in izboljšanje sveta. Po koncertu nam je zaupala, da je izjemno uživala, zlasti ker so poslušalci prepevali z njo.

AG


Najbolj brano