Patrick Ness s scenarijem za spin-off nanizanke Doktor Who

Televizija BBC je napovedala snemanje spin-offa nanizanke Doktor Who. Nova serija, za katero bo scenarij prispeval pisatelj Patrick Ness, bo namenjena najstnikom. Za Nessa, ki je poznan po knjigi Sedem minut čez polnoč, bo to debut na področju televizijskih scenarijev, je poročal britanski BBC.

Za Patricka Nessa, ki je  poznan po knjigi Sedem minut čez 
polnoč, bo to debut na področju televizijskih scenarijev. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za Patricka Nessa, ki je poznan po knjigi Sedem minut čez polnoč, bo to debut na področju televizijskih scenarijev. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LONDON > Nova serija bo nosila naslov Class, dogajanje 45-minutnih epizod bo postavljeno v šolo v današnjem Londonu. Serijo bo BBC predvajala v letu 2016.

Patrick Ness je navdušen nad projektom: “Obenem sem zbegan in navdušen, da bom vstopil v vesolje doktorja Whoja, ki je tako obsežno, kot sta obsežna čas in prostor.” Dodal je, da je v njem veliko prostora za vse vrste osupljivih zgodb.

Scenarist in producent televizijske nanizanke Doktor WhoSteven Moffat, ki bo izvršni producent nove serije, pa je povedal: “Nihče ne zna o temačnem ali svetlem svetu najstnikov pisati tako, kot Patrick Ness in sedaj smo tega briljantnega pripovedovalca zgodb pritegnili k Doktorju Whoju.”

Čeprav bo dogajanje postavljeno v London, bodo serijo Class snemali v okolici Cardiffa, kjer so posneli tudi večino delov nanizanke Doktor Who, piše BBC.

STA


Najbolj brano