Oskarjevec Roberto Benigni pripravlja novi film

Italijanski režiser in igralec Roberto Benigni enajst let po svojem zadnjem filmu Tiger in sneg pripravlja novi film. "Pišem scenarij za novi film, ki bo zabaven. Danes zelo potrebujemo neobrzdano veselje," je 62-letni igralec iz Toskane povedal na filmskem festivalu v Rimu.

Italijanski režiser in igralec Roberto Benigni enajst let po 
svojem zadnjem filmu Tiger in sneg pripravlja novi film. Foto: Arhiv Pn
Italijanski režiser in igralec Roberto Benigni enajst let po svojem zadnjem filmu Tiger in sneg pripravlja novi film. Foto: Arhiv Pn

RIM > Benigni je v zadnjem desetletju veliko delal v gledališču in na televiziji, zdaj pa je začutil potrebo, da posname film. Pri tem bi lahko za glavno vlogo ponovno angažiral svojo ženo Nicoletto Braschi.

"Nicoletta je blagoslov v mojem življenju. Zahvaljujoč njej je moja kariera doživela preobrat. Vse sva zgradila skupaj. Ideja, da bi sama producirala svoje filme, je bila njena. Cenim jo tudi kot izjemno igralko," je še povedal Benigni, ki je z danes 56-letno igralko poročen od leta 1991.

Benigni, ki je za film Življenje je lepo dobil oskarja za glavno moško vlogo, film pa je prejel tudi tujejezičnega oskarja, je sicer pred časom s svojim intenzivnim pogledom in tipičnimi italijanskimi gestami pritegnil milijone gledalcev k svojemu gledališkemu spektaklu Tutto Dante, predstavi, ki je nekakšna mešanica stand-up komedije in petja.

STA


Najbolj brano