Od košarke do francoske drame

Po premieri na Festivalu slovenskega filma je mladinski film Košarkar naj bo začel svoj pohod v Cineplexxu, ki “vabi” tudi s filmom Tisto, ki je postal najbolj gledana grozljivka v Sloveniji po prvem vikendu predvajanja (9090 gledalcev).

Film Košarkar naj bo je bil zelo dobro sprejet na Festivalu 
slovenskega filma, kjer je v torek doživel svojo premiero.
Film Košarkar naj bo je bil zelo dobro sprejet na Festivalu slovenskega filma, kjer je v torek doživel svojo premiero. 

PRIMORSKA > Film v režiji Borisa Petkoviča, ki mu mladinske teme niso tuje (Utrip ljubezni, Leto hip hopa), v največji meri sledi knjižni predlogi Primoža Suhodolčana, saj se je njen avtor avtor prelevil tudi v scenarista. Zgodba pa gre takole: osrednji junak je nerodni Ranta, ki ga učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. Iz lene nerode počasi postane vztrajen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. V soboto ob 17. uri si ga lahko ogledate tudi v izolskem Art kinu Odeon, kjer konec tedna predvajajo tudi najnovejši film Francoisa Ozona, ki je v svojih zadnjih filmih malce izgubil kompas (Gospodinja, V hiši), s Frantzem pa se je podal v preteklost in ustvaril svobodno priredbo filma Ernsta Lubitscha Broken Lullaby iz leta 1932.

V sežanskem kulturnem domu danes predvajajo Na mlečni potiEmirja Kusturice, ki je prenasičen konglomerat že neštetokrat videnih Kusturičinih filmskih prijemov. V petek sledi futuristična avantura Luca BessonaValerian in mesto tisočerih planetov, v soboto pa bo na sporedu vrhunsko orkestrirani vojni triler DunkirkChristopherja Nolana. BP


Najbolj brano