Objavljen razpis za razstavljanje mladih umetnikov v Trstu

Kulturno izobraževalno društvo PiNA iz Kopra je v sklopu mednarodnega projekta ARTEFATTO 10_RESET, pri katerem sodeluje z Občino Trst in drugimi partnerji, objavila razpis za mlade umetnike iz Slovenije.

KOPER > Ti bodo lahko svoja dela spomladi razstavili v mednarodnem paviljonu partnerskih organizacij projekta v Trstu. Rok za prijavo je 30. januar.

Na razpis se lahko prijavijo mladi ustvarjalci s področja vizualne umetnosti, stari med 18 in 30 let, so sporočili iz društva PiNA.

Zainteresirani lahko predložijo kakršnokoli že ustvarjeno in producirano delo s področja vizualne umetnosti, brez omejitve velikosti ali medija - slikarstvo, kiparstvo, grafika in grafično oblikovanje, fotografija, instalacije, video, multimedija.

Prijave zbirajo na e-naslovu artefatto@pina.si. Strokovna komisija bo izbor sporočila prek elektronske pošte do 14. februarja.

Predložena dela morajo načeloma slediti predlagani temi projekta, vendar so dopuščena tudi dela, ki odpirajo vprašanja meje in multikulturnosti. Koncept letošnjega projekta je tako imenovani reset: ponastaviti, preurediti. Vendar tudi nastaviti na ničlo, na novo aktivirati, obnoviti, začeti znova, očistiti z informacijami nasičene možgane.

Projekt ARTEFATTO je usmerjen v podporo mladih umetnikov in sodobne umetnosti. V njegovem okviru skozi vse leto potekajo različne delavnice, srečanja, tematske razstave in drugi dogodki.

STA


Najbolj brano