Obiskovalci se praviloma vračajo

S sredinim koncertom skupine Noreia se je končalo letošnje Glasbeno poletje na Vogrskem. Postreglo je s štirimi prijetnimi glasbenimi dogodki, ki jih je popestrilo druženje z domačimi vinarji.

 Glasbeno poletje na Vogrskem je sklenila skupina Noreia. Foto: Davorin Koron
Glasbeno poletje na Vogrskem je sklenila skupina Noreia. Foto: Davorin Koron

VOGRSKO > Glasbeno poletje na Vogrskem sta drugo leto zapored pripravila Glasbeno društvo Nova in občina Renče-Vogrsko. Štirje sredini večeri v avgustu so bili namenjeni mladim glasbenikom, večinoma iz domačega okolja.

Zadnji nastop je uprizorila skupina Noreia, ki jo sestavljajo glasbeniki z vseh koncev Slovenije. Anej Ivanuša (piščal, vokal), Ana Novak (violina), Gašper Šinkovec (kitara, harmonika, vokal) in Stanči Škarja (kontrabas) preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi. Gre za kombinacije živahnih instrumentalnih skladb, umirjenih in zasanjanih balad ter veseljaških napitnic. Skupina se je pred kratkim vrnila z uspešnega gostovanja na Irskem.

Pred tem so se v slikovitem atriju in večnamenski dvorani osnovne šole ter v cerkvi sv. Justa zvrstili duo Samo in Barbara (vokal, viola in električna kitara), Musica Nocis s komorno baročno glasbo in trobilni kvintet Trobi Nova.

“Na polovici dogodkov je bila udeležba poslušalcev iz takšnih ali drugačnih razlogov nekoliko skromnejša. Kdor pride prvič, pa na koncu reče, da je bilo prijetno, in se praviloma vrača. Lahko rečem, da smo zadovoljni in večere želimo nadaljevati tudi v prihodnjih poletjih. Seveda računamo na pomoč občine, s katero sicer dobro sodelujemo,” nam je povedala vodja projekta Nina Vrabec iz Društva Nova. Glasbeni večeri se zdaj selijo v Kulturni dom v Bukovici, kjer se bodo dogodki vrstili vsak drugi četrtek v jesenskih mesecih. 10. septembra se bo predstavil kvartet saksofonistov Evterpa.

Na Vogrskem so za prijetno druženje skrbeli vinarji iz kleti Mozetič, Zrzinka in Frlanova kmetija ter pridelovalec sadja in sokov Smodin. Zadnji večer so dobili priložnost še otroci domačega vrtca Zvezdica, ki so pokazali, kako so se igrali njihovi nonoti, in na to temo pripravili tudi razstavo.

DK


Najbolj brano