Oasis v ponovno izdajo (What's the Story) Morning Glory?

Britanska skupina Oasis, ki je v 90. letih postala eden najbolj vplivnih bendov nove generacije britanskega popa, bo na novo izdala album (What's the Story) Morning Glory? iz leta 1995. Na albumu, ki naj bi izšel konec septembra, bodo poleg starih hitov objavili še nekaj doslej neslišanih demo in koncertnih posnetkov skupine.

Britanska skupina Oasis, ki je v 90. letih postala eden najbolj vplivnih bendov nove generacije britanskega popa, bo na novo izdala album (What
Britanska skupina Oasis, ki je v 90. letih postala eden najbolj vplivnih bendov nove generacije britanskega popa, bo na novo izdala album (What's the Story) Morning Glory? iz leta 1995 

LONDON > Podobno kot pri prenovljeni različici njihovega prvega albuma Definitely Maybe iz leta 1994, ki so ga izdali letos maja ob 20. letnici njegovega nastanka, bo prenovljeni album ponudil nekaj dodatnega materiala, med drugim demo posnetka skladb She's Electric in Rockin' Chair. Prav tako bodo na albumu demo posnetki pesmi Some Might Say, Hey Now in Boneheads Bank Holiday, ki so nastali ob preverjanju zvoka pred koncertom v Tokiu septembra leta 1994.

Novi album bo po pisanju spletne glasbene revije Rolling Stone dostopen v različnih formatih, od tridelne zgoščenke, digitalne oblike, 12-inčne vinilke pa vse do paketa, ki bo vključeval repliko originalne promocijske plošče, posebno izdajo zgoščenke in sedem-inčno ekskluzivno demo ploščo z novim besedilom, ki ga je prispeval glasbeni kritik Neil McCormick. Skupina ima namen na podoben način ponovno izdati tudi album iz leta 1997 Be Here Now.

Nad prenovljeno izdajo pa ni navdušen Liam Gallagher, ki je leta 1991 skupaj z bratom Noelom ustanovil skupino. Njun spor je leta 2009 botroval njenemu razpadu.

"Kako lahko na novo uspeš z nečim, kar je že uspelo," se je vprašal. Nekaj več navdušenja je pokazal Noel, ki je ponosen na vse, kar so naredili. Po njegovih besedah so ustvarili tri odlične albume in štiri dobre, kar je "kar v redu".

Prav brata Gallagher sta bila edina člana, ki sta bila v skupini od njenega začetka. Skupina je izdala sedem albumov, ki so jih prodali v več kot 70 milijonih izvodov. Več njihovih singlov je bilo na vrhu britanskih glasbenih lestvic.

STA


Najbolj brano