Nova direktorica Slovenskega filmskega centra je Nataša Bučar

Vlada je na četrtkovi seji imenovala Natašo Bučar za direktorico Slovenskega filmskega centra (SFC), so sporočili z ministrstva za kulturo. Na mesto direktorice javne agencije za film bo nastopila 1. decembra za mandatno obdobje pet let.

Vlada je na četrtkovi seji imenovala Natašo Bučar za direktorico Slovenskega filmskega centra (SFC), so sporočili z 
ministrstva za kulturo. Foto: Daniel Novakovic
Vlada je na četrtkovi seji imenovala Natašo Bučar za direktorico Slovenskega filmskega centra (SFC), so sporočili z ministrstva za kulturo. Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Na podlagi izvedenega javnega natečaja za delovno mesto direktorja centra z dne 1. julija 2016 je svet javne agencije za direktorico predlagal Natašo Bučar in predlog s sklepom poslal ministrstvu za kulturo, naj ga posreduje vladi v imenovanje.

Iz obrazložitve sklepa je razvidno, da je bila prijava kandidatke pravočasna, popolna in je izkazovala izpolnjevanje formalnih razpisnih pogojev. Večino članov je prepričala z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami na področju dela agencije, svojim dosedanjim delom znotraj nje ter s programsko vizijo za naslednje mandatno obdobje, so zapisali na ministrstvu.

STA


Najbolj brano