Nov režijski projekt Christopherja Nolana vojna drama?

Režiser Christopher Nolan se bo najverjetneje lotil režije vojne drame, povezane z operacijo Dinamo - pomorsko evakuacijo britanskih in francoskih enot z obal Dunkerkquea med drugo svetovno vojno. Na to naj bi nakazovalo več informacij, med drugim izjava župana mesta Dunkerque, da bo o mestu posnet ameriški film.

Režiser Christopher Nolan se bo najverjetneje lotil režije 
vojne drame, povezane z operacijo Dinamo - pomorsko 
evakuacijo britanskih in francoskih enot z obal Dunkerkquea 
med drugo svetovno vojno. Foto: Richard Goldschmidt
Režiser Christopher Nolan se bo najverjetneje lotil režije vojne drame, povezane z operacijo Dinamo - pomorsko evakuacijo britanskih in francoskih enot z obal Dunkerkquea med drugo svetovno vojno. Foto: Richard Goldschmidt

LOS ANGELES > Župan Patrice Vergriete je v izjavi, ki jo je med drugim objavil francoski časopis La Voix Du Nord, napovedal, da bodo v pristaniškem mestu Dunkerque junija 2016 snemali film, ki ga bo podpisal svetovno znani režiser. Obenem je v javnost pricurljala informacija, da Nolan skupaj s scenaristom, bratom Jonathanom, raziskuje različne lokacije po Franciji, piše britanski časnik The Guardian.

V sklopu operacije Dinamo je bilo od 26. maja do 4. junija 1940 z obal Dunkerquea evakuiranih več kot 330.000 angleških in francoskih vojakov. Operacijo je Winston Churchill označil za čudež odrešitve.

To bo prvi Nolanov film, zasnovan po resničnih dogodkih. Vojna drama naj bi na filmska platna prišla 21. julija 2017.

STA


Najbolj brano