“Nono, ni problem, samo morava vaditi”

15. avgusta bo Slavko Ivančić na svojem velikem koncertu občinstvo razvajal v portoroškem Avditoriju. V napoved dogodka je predstavnike medijev in prijatelje danes povabil na sproščeno druženje ob kozarcu rujnega in morskih dobrotah.

Leto dni po hudi nesreči je Slavko Ivančić pripravljen za nove 
glasbene podvige. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Leto dni po hudi nesreči je Slavko Ivančić pripravljen za nove glasbene podvige. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Že tradicionalno bo pevska legenda Slavko Ivančić, ponovno rojen po hudi prometni nesreči pred letom dni, na praznik Marijinega Vnebovzetja nastopil v portoroškem Avditoriju. “Ustreza mi ta datum, mir, praznik, čeprav nisem hud cerkvenjak,” več kot mesec dni pred dogodkom pravi Ivančić, ki se v Avditoriju počuti kot doma. Od leta 2009 je tudi umetniški direktor glasbenega festivala Melodije morja in sonca, ki bodo to prizorišče napolnile prihodnjo soboto.

Ob Slavku bodo na njegovem Velikem koncertu, kot ga je poimenoval, nastopili še Anika Horvat, Iztok Novak Easy, skupina Kingston, klapa Lumin, Štefica Stipančević, Lia in njegova najstarejša vnukinja, Marina. “Nono, ni problem, samo morava vaditi,” je tri letnica pevcu odgovorila, ko jo je povabil k sodelovanju na koncertu. V Portorožu napovedujejo tudi glasbenika in imitatorja Tilna Artača, ki bo na odru nastopil kot Slavko Ivančić.

Pevce bo spremljala skupina Gedore v postavi Marko Hrvatin, Mitja Bobič, Tomaž Boškin, Lean Kozlar-Luigi, Tomaž Nedoh, Matej Barič in Marko Toškan. “Oni so res odlični fanti,” pravi Ivančić, ki za koncertni repertoar napoveduje veliko Bazarja, Faraonov in pesmi iz svoje samostojne kariere, za začetek in konec pa skladbo Ko mene več ne bo. “Želim doživeti sto let, bolezen je za mano, jaz pa sem ponovno rojen,” je optimističen Ivančić, ki je ob tej priložnosti napovedal še koncert v rodni Crikvenici. Ta bo 27. avgusta.

EVA BRANC


Najbolj brano