Nikostratos

Nedeljski popoldnevi so bili na prvem programu nacionalne televizije običajno rezervirani za staro filmsko klasiko. Tokrat bo na ogled sodobni film o dečku in pelikanu.

Emir Kusturica je v filmu odigral eno glavnih vlog.
Emir Kusturica je v filmu odigral eno glavnih vlog.  

LJUBLJANA > Prvi program nacionalne televizije na martinovo nedeljo ob 15.05 prinaša francosko grški film Nikostratos, ki ga je režiser Olivier Horlait po scenariju Erica Boisseta in Oliviera Horlaita posnel v letu 2011.

Zgodba: Yannis je 14-letni fant, ki s krutim očetom od rojstva živi na majhnem grškem otoku Zora, izoliran od sveta. Nekega dne reši majhnega pelikana in na skrivaj skrbi zanj v bližnji votlini. Ko pelikan zraste, ga domačini posvojijo in izkoristijo kot glavno turistično zanimivost, zaradi katere postane nekdaj miren otok glavna destinacija turističnih množic. Tudi Yannis postane priljubljen, med drugim pri lepi nečakinji edinega lokala na otoku, le oče na Yannisa in pelikana še vedno gleda negativno. A nekega dne se pripeti huda nesreča ...

Nikostratos je sredozemsko obarvana, duhovita, pa tudi ganljiva in nostalgična zgodba o odraščanju s številnimi živopisanimi prizori rajskega grškega otoka. Glavne vloge so odigrali Emir Kusturica, Thibault Le Guellec, François-Xavier Demaison.

ZK


Najbolj brano