Nežne in jekleno močne

Jeklene magnolije večina pozna po njihovi filmski različici, a melodrama, ki jo je po predlogi Roberta Harlinga režirala Katja Pegan, uspešno živi tudi na slovenskih odrih.

Jeklene magnolije bodo na velikem odru SNG Nova Gorica 
zaživele v soboto ob 20. uri.  Foto: Jaka Varmuž
Jeklene magnolije bodo na velikem odru SNG Nova Gorica zaživele v soboto ob 20. uri.  Foto: Jaka Varmuž

NOVA GORICA > “To je zgodba o šestih značajsko zelo različnih ženskah. Vsaka ima svoje probleme, nekateri so večji, drugi manjši. Druži jih to, da so nežne kot cvetovi, hkrati pa izjemno močne. S težavami se spoprijemajo skupaj, druga drugi so v oporo in si pomagajo,” je Jeklene magnolije pred koprsko premieroopisala Nataša Tič Ralijan, ki nastopa v vlogi Suzane. Njen frizerski salon je središče komične melodrame, v kateri je v ospredju odnos med Mirando (Mojca Partljič) in njeno hčerko Emo (Anja Drnovšek), ki želi kljub bolezni živeti polno življenje. V salonu se srečujejo še večna godrnjavka Karla (Lara Jankovič), vdova nekdanjega župana (Helena Peršuh) in Suzanina pomočnica (Maja Nemec), ki med urejanjem zunanjosti razgaljajo svoja čustva in razkrivajo intimne svetove.

Koprodukcijska predstava Gledališča Koper in SNG Nova Gorica, ki uspešno gostuje po slovenskih odrih, je po besedah režiserke predvsem igra o solidarnosti, zavezništvu ter povezanosti - vrednotah, ki jih je v naši družbi občutno premalo. Na novogoriškem odru bodo Jeklene magnolije zaživele v soboto ob 20. uri. MI


Najbolj brano