Neil Young bo besnel pri Padovi

Ljubitelje rocka bo razveselila novica, ki je danes prišla na dan: sloviti kanadski kantavtor Neil Young, ki je nedavno praznoval 70. rojstni dan, bo poleti krenil na evropsko turnejo in nastopil tudi pri naših zahodnih sosedih.

Neil Young Foto: Andraž Gombač
Neil Young Foto: Andraž Gombač

PADOVA > Najbolj se nam bo približal 13. julija z nastopom v kraju Piazzola sul Brenta pri Padovi, uglednem prizorišču rockerskih koncertov.

Na tokratni evropski turneji bo Neila Younga spremljala mlada skupina Promise of the Real, v kateri nastopata brata tudi Lukas in Jakob Micah Nelson, sinova velikega country pevca Willieja Nelsona. Z energičnim bendom je še zmeraj hrupni in jezni Young letos posnel angažiran album The  Monsanto  years, na katerem zagovarja ekološko kmetovanje in obračunava z agrokemično multinacionalko  Monsanto ter s človeško neumnostjo nasploh.

Po Italiji bo raztrosil še nekaj koncertov: 15. julija bo nastopil v Rimu, večer zatem v toskanskem mestu Lucca, 18. julija pa še v Milanu.

V tem letu je z mladci že nanizal dolgo vrsto koncertov po ZDA. Med kar triurnimi nastopi so navduševali tudi s starimi Youngovimi klasikami After the gold rush, Helpless, Harvest moon, Down by the river, Cowgirl in the sand in drugimi, manjkala pa ni niti njegova največja uspešnica Heart of gold.

Vstopnice za evropske koncerte bodo naprodaj kmalu.

AG


Najbolj brano