Naslednji teden Koper prizorišče obalnega festivala urbane kulture Burja

Naslednji teden bo Koper prizorišče obalnega festivala urbane kulture Burja, ki bo v Center mladih Koper pripeljal nekaj najboljših zasedb, ki jih alternativna slovenska glasbena scena premore ta hip, na drugih prizoriščih po mestnem jedru pa se bodo zvrstili še številni drugi dogodki, kot so performansi, delavnice, gledališke predstave itd.

Koala Voice Foto: Vida Habjanic
Koala Voice Foto: Vida Habjanic

KOPER > “Festival Burja je organiziran v želji popestriti poletno kulturno dogajanje v koprskem mestnem jedru. Namen festivala je prikazati različne možnosti urbanega kulturnega izražanja in se kritično opredeliti do stanja urbane kulture na istrskem področju s poudarkom na Kopru,” so sporočili organizatorji festivala.

V torek, 28. junija se bosta v Kopru oglasila N'Toko in zasedba Your Gay Thoughts, naslednji dan bodo na vrsti domačini Noair ter mlada in obetavna ljubljanska zasedba Koala Voice, v četrtek sledijo eklektični domačini Toxine, večer pa bo sklenila zasedba Jardier. Sklepno glasbeno besedo pa bosta v petek imela dvojec Bas in Glas ter Miki Solus.

Več o preostalem programu si lahko preberete tu.

Vstopnina za posamezni koncert stane tri evre, festivalska zapestnica za udeležbo na vseh štirih koncertih v sklopu festivala pa deset evrov. Vstop na ostalo dogajanje je prost.

Pred posameznim koncertom bo mogoče vstopnice kupiti na vhodu v Center mladih Koper, kjer bo možno kupiti (po predhodni rezervaciji na elektronskem naslovu info@fontico.si) v času uradnih ur tudi festivalsko zapestnico.

Festival organizira Zavod Fontico v sodelovanju s Centrom mladih Koper.

BP


Najbolj brano