Najlepšo slovensko knjigo je oblikovala Primorka

Na pisateljskem odru v Cankarjevem domu so podelili nagrade za najlepšo knjigo v več kategorijah, ki jo podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS. Glavno nagrado je prejela oblikovalka Anja Delbello iz Portoroža za delo Plava - knjiga o plavi ribi, ki jo je izdal avtor Klemen Košir v samozaložbi. Poleg glavne so podelili še sedem nagrad.

Anja Delbello
Anja Delbello 

LJUBLJANA > Anja Delbello je poleg glavne nagrade za knjigo o plavi ribi prejela še nagrado v kategoriji priročnikov, so sporočili organizatorji sejma.

Nagrado za najlepšo slovensko knjigo v kategoriji znanstvene in stvarne literature je prejel oblikovalec, ki se podpisuje kot Humanist, za delo Constructivism and Kosovel, izšlo v sozaložništvu med zavodom Ksevt in Znanstveno založbo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Za najlepši strip so razglasili delo Pijani zajec, ki ga je za Forum Ljubljana oblikoval David Krančan, za najlepšo knjigo poezije pa delo ZeliščarkaSvetlane Makarovič, ki jo je za Beletrino oblikovala Maja Licul.

V kategoriji kuharic je žirija pod vodstvom oblikovalca Janija Bavčerja nagradila oblikovalko Tejo Ideja za knjigo Toplo priporočam pite, župce in sladkarije iz ljubljanske Bazilike, ki je izšla v samozaložbi Darje Končarevič.

Najlepša slovenska knjiga v kategoriji knjig za otroke in mladino je postal Pobalinska pujsa, ki jo je za založbo Pivec oblikovala Manica K. Musil, v kategoriji monografij in bibliofilskih izdaj pa so nagradili oblikovalca Ajdina Bašića za delo Stoletje plakata: Plakat 20. stoletja na Slovenskem. Delo sta izdala Muzej za arhitekturo in oblikovanje in Studia Humanitatis.

STA


Najbolj brano