Najlepše pesmi treh dam

V koprski Taverni bo jutri na sporedu drugi koncert v nizu letošnjih Poletnih koncertov. Nastopila bo Alenka Godec, na klavirju pa jo bo spremljal Miran Juvan.

Alenka Godec bo prepevala najlepše slovenske pesmi Foto: Maja Pertič Gombač
Alenka Godec bo prepevala najlepše slovenske pesmi Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Ena izmed slovenskih najboljših pevk Alenka Godec, bo predstavila pesmi iz njenih zadnjih dveh albumov z naslovom So najlepše pesmi že napisane. Gre za izbor najlepših slovenskih pesmi od zlate dobe slovenske popevke pa vse do danes.

Lani je praznovala četrt stoletja svojega glasbenega delovanja, saj se je za samostojno pot odločila v letu 1988. Njeno odločitev je takrat zaznamovala trojna zmaga na Pop delavnici s skupino Cafe in skladbo Tvoja.

V svoji dolgoletni karieri je izdala devet samostojnih albumov, številne pa so tudi nagrade, ki jih je prejela za svoje delo.

Le teden dni za Alenko Godec bo v koprski Taverni gostovala (v četrtek, 31. julija) prva dama slovenskega jazza Mia Žnidarič. Predstavila se bo ob spremljavi pianista Steva Klinka in basista Roberta Jukića. Na tokratnem koncertu bodo ljubitelji tovrstnega petja lahko prisluhnili izboru pesmi z njenega uspešnega projekta Slovenska poezija v jazzu. Četrtek, 7. avgusta, pa je rezerviran za odlično avstrijsko soul in jazz pevko Evo Klampfer, ki se v glasbenem svetu uveljavlja z imenom Lylit in velja za enega največjih glasbenih talentov pri naših severnih sosedih.

Lylit je že leta 2002 zmagala na največjem avstrijskem tekmovanju popularne glasbe, dve leti kasneje pa so jo izbrali za avstrijsko Glasbenico leta. Je vsestranska glasbenica, ki je svojo kariero pričela s klasično izobrazbo, v zadnjih letih pa ustvarja predvsem na področjih soula, jazza, hip hopa, elektronske glasbe ... Na koncertu v Kopru jo bosta spremljala Christian Neuschmid (kitara, vokal) in Andreas Lettner (bobni, vokal). KZ


Najbolj brano