Najboljšim 23 nagrad

21. glasbeni festival FeNS, ki so ga vztrajni organizatorji nedavno pripravili v koprski Taverni, je tudi tokrat dokazal, da se nam za podmladek na zabavnoglasbeni sceni ni treba bati.

Minka Lavrič je bila najboljša med najmlajšimi.
Minka Lavrič je bila najboljša med najmlajšimi. 

KOPER > V treh dneh se je na velikem koncertnem odru zvrstilo kar 42 mladih pevk, pevcev in skupin, ki so se predstavili s 33 novimi pesmimi v petih starostnih kategorijah.

Med najmlajšimi (do 9 let) je letos slavila Minka Lavrič iz Pirana s pesmico Biti otrok, za njo se je uvrstila Sara Lina Jagodic Večerina iz Izole, ki je zapela skladbico Tok tok narava. V tej skupini sta tretje mesto osvojili Ivana Lazendić in Stefana Tepić iz BiH s pesmijo Šarena bombona.

V skupini od 10 do 12 let je bila najboljša Sara Gigova (Makedonija) s popevko Mecti, druga je bila Nina Sinković (Srbija) s pesmijo Zlatna staza, tretja pa Magdalena Rogić (Hrvaška) in njena pesem Prva učiteljica.

V skupini Najstniški FeNS (13-15 let) je slavila Karla Havić (Hrvaška) s skladbico Što bi bilo, za njo so se uvrstile Beata Karamatić, Mirna Koprolčec, Magdalena Milić, Allegro (Hrvaška) in popevka Ljubav za sve, tretje mesto pa je osvojila Anja Krivec (Slovenija), ki se je predstavila s pesmijo Moje sanje.

Najboljše so izbrali tudi v skupini Nova scena (16-18 let). Slavila je Sanja Kresojevič (Ljubljana) in njena pesem Choice, na drugo mesto se je uvrstila Manca Kumar (Nova Gorica) s skladbo Smile Again, na tretje pa Koprčanka Nežka Kocjančič s pesmijo Vem, da to ni vse.

V skupini Nova scena (19-27 let) je bila najboljša Kaja Židanek iz Logatca in pesem Poletiva. Prejela je tudi posebno priznanje za najboljšo izvajalko. Za njo se je uvrstila Nina Bužanin iz Postojne s pesmico V čolnu za dva. Tretja je bila Ivana Brletić & Allegro (Hrvaška), ki je zapela pesem Digni me na granu.

KZ


Najbolj brano