Najboljši film je Godardov Zbogom jeziku

Film režiserja Jean-Luca Godarda Zbogom jeziku je dobitnik nagrade ameriškega Nacionalnega združenja filmskih kritikov za najboljši film leta 2014. Film je bil nominiran še za najboljšo režijo in fotografijo.

Film režiserja Jean-Luca Godarda Zbogom jeziku je dobitnik nagrade ameriškega Nacionalnega združenja filmskih kritikov za najboljši film leta 2014.
Film režiserja Jean-Luca Godarda Zbogom jeziku je dobitnik nagrade ameriškega Nacionalnega združenja filmskih kritikov za najboljši film leta 2014.  

NEW YORK > Zanj je Jean-Luc Godard dobil nagrado žirije na lanskem filmskem festivalu v Cannesu.

Timothy Spall je za glavno vlogo v filmu Gospod Turner dobil nagrado za najboljšega igralca. Film, ki govori o britanskem umetniku 19. stoletja Josephu Mallordu Williamu Turnerju, je dobil še nagrado za najboljšo fotografijo.

Nagrade za najboljšo igralko se je razveselila Marion Cotillard za vlogo v belgijski drami Dva dneva, ena noč. Film pripoveduje o tovarniški delavki, ki mora iskati podporo pri sodelavcih, da bi obdržala svojo službo.

Najboljša stranska igralka je po mnenju kritikov Patricia Arquette, ki je zaigrala v filmu Otroštvo (Boyhood), najboljši stranski igralec pa J. K. Simmons z vlogo učitelja glasbe v filmu Whiplash.

Film režiserja in scenarista Wesa AndersonaGrand Budapest hotel je prejemnik nagrade za najboljši scenarij, za najboljšega režiserja pa je bil izbran Richard Linklater, režiser filma Otroštvo.

Film Citizenfour, ki govori o Edwardu Snowdnu in Nacionalni varnostni agenciji (NSA), je bil imenovan za najboljši film, temelječ na resnični zgodbi, je poročal britanski BBC.

STA


Najbolj brano